Hvordan sammenligner jeg forbrugslån?

Loven foreskriver at låneudbydere skal angive, hvor meget de samlede årlige omkostninger i procent på et lån er. Og dette er meget vigtigt at vide når man skal ud og låne penge, da renten ikke viser hele billedet for hvor dyrt et givent lån nu også er. Denne angivelse af de samlede årlige omkostninger i procent kaldes ÅOP og er en slags kilopris for lånet. ÅOP kan bruges til at sammenligne lånene for at se, hvilket et der er billigst, når alle omkostninger, både renter og gebyrer, er regnet med.

Hvad er ÅOP

ÅOP er kort sagt hvad det koster årligt at låne et beløb inkl. ALLE omkostninger, for hele lånets periode, men beregnet årligt. Dermed kan man sammenligne lån af forskellig løbetid, men på samme beløb.

Læs mere om ÅOP på FlereLån.dk her!

En mere håndfast måde at bedømme et forbrugslån på, er de reelle omkostninger du påtager dig ved at låne. Dvs. hvis du skal låne 10.000 og så skal betale 14.000 tilbage – er det så pengene værd at låne 10.000 og så betale 14.000 tilbage i den periode som du har de 10.000? Er det 1 år, er ÅOP jo 40% og lyder dyrt i dette tilfælde, men alternativet kan jo være at man fx konstant har overtræk på sin bankkonto i stedet, hvilket nemt kan koste 10.000 kr. årligt overfor banken.

Denne artikel er bragt fra FlereLån.dk.

Om FlereLån.dk

Flerelån.dk er en side med forbrugslån, som passer til netop dine behov. FlereLån hjælper dig på vej på en nem måde. Indtast dine oplysninger, så finder de markedets bedste forbrugslån, som passer bedst til netop dine behov. Få løbende og gratis de bedste lånetilbud via e-mail, helt uforpligtende – sammen med andre brugbare informationer omkring låneforløbet. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Læs mere om ÅOP på FlereLån.dk her!